Estetika obraza

“Eleganca je lepota, ki nikoli ne ovene.”

  Audrey Hepburn

V našem studiu izvajamo neinvazivne estetske posege obraza. Posege izvaja certificirana strokovnjakinja Branka Vran, dr.dent.med., ki se od leta 2011 izobražuje v Sloveniji in tujini.

Naša koža in ibraz sta  ogledalo našega stila življenja, stresa ter prehrane. Koža  postopoma z leti izgublja elastičnost, kar je rezultat zmanjšanja količine kolagena in elastana. 

Pri estetiki obraza uporabljamo: 

 • botox
 • polnila
 • plazmo

BOTOX je najširše uporabljeno sredstvo v antiaging medicini.  

Je  protein, ki omogoča relaksacijo mišic in s tem zgladi kožo nad mišico. Zelo učinkovit je pri zmanjšanju gubic. POSEG je varen, malo boleč, sploh, če predhodno obraz namažemo z anestetično kremo. Po  pogovoru s pacientom o željah in pričakovanjih, o splošnem zdravstvenem satnju, se odločimo za injiciranje. Učinek se pozna že po enem tednu,  najbolj je izrazit  po 14 dneh. Vaš videz ne bo spremenjen, le vaš pogled in izgled bo bolj prijaze, izgledali boste spočiti in seveda mlajši!

Rezultati so navdušujoči!

POSEGI:

 okrog OČI – primeren pri že vidnih gubicah okrog oči in tudi, če se le-te pojavijo samo pri smejanju. Koža okrog očesa bo gladka, napeta in sijoča.

 na ČELU- odlično blokira krčenje čelne mišice in s tem zgladi čelo in s pravilnimi točkami vnosa tui dvignemo obrv in veko. Zelo učinkovit pri glajenju gub med obrvema!                

na VRATU-zgladi kožo vratu

BRUKSIZEM- Botox je zelo učinkovit tudi pri zdravljenju BRUKSIZMA – stiskanja zob med spanjem, kar povzroča spremembe v čeljustnem sklepu in bolečine, ki  spremljajo to težavo, so neprijetne in stalno prisotne. Pacienti se zbujajo z bolečimi in oteklimi žvečnimi mišicami, težko odpirajo usta, včasih poka v čejustnem sklepu. Pogosto stiskanje zob vodi v obrabo griznih ploskev zob, razgaljenjega dentina, skelenja zob. Na obrazu se dolgotrajni bruksizem kaže s »kvadratno  obliko obraza, zaradi zadebelitve žvečnih mišic, ki so tudi na otip boleče in trde.

 V takih primerih je poleg razbremenilne opornice za zobe  Botox odlična rešitev. Vbrizgamo ga v ževečne mišice mišice, ugriz je posledično manj močen, sklep je razbremenjen in bolečine izginejo.

 Obraz postopoma dobi  bolj ovalno, nežno obliko.

POLNILA  – FILERJI

S polnili na osnovi  hialuronske kisline, ki jih vbrizgamo v različne globine kože ali pod kožo, obrazu vrnemo njegov sijaj in obliko, ki smo jo imeli v mlajših letih.

Z leti se pojavijo na obrazu gube, ki so posledica zmanjšane tvorbe kolagena, elastana in  gibanja naših obraznih mišic. Spremeni  se tudi oblika naših kostnih struktur in izguba oz. prestavitev maščobnih predelov. Vse to vodi  v utrujen izgled, ki nas ne razveseljuje.

*

S polnili gladimo gubice:

– okrog UST: nasolabilane oz. nosnoustnične gube, ki pojavijo od stranskega dela nosu do ustnih kotov

 1. povešeni ustni kotički, ki jih podpremo – seveda pa je pred tem za dosego dobrega rezultata        pravilna medčeljustnična razdalja, ki jo dosežemo s pravilno totalno ali delno protezo pri brezzobih pacientih ali z novimi, pravilno visokimi zalivkami ali prevlekami, če imamo zdrsane-znižane zobe
 2. vertikalne gubice nad zgornjo ali spodnjo ustnico, ki so lahko že vidne ali nastanejo pri govoru, kajenju, jedi
 3.  gube, ki potekajo od ustni kotov proti bradi
 4.  guba na bradi pod ustnico
 • med OBRVMI : navpični gubi med obrvmi in vodoravna gubica na korenu nosa
 • okrog OČI : z zelo nežnimi  filerji zapolnimo gubice okrog oči 
 • PODOČNJAKI : z nežnimi filerji zapolnimo žlebek, ki je pod očmi

temno zabarvanje

 • na ČELU : če so vidne tudi po injiciranju Botoxa jih »podložimo« še s filerjem
 • na VRATU : posebno nežno polnilo vbrizgamo v tanke horizontalne gube na vratu
 • LICA:  povrnemo obrazu nekdanjo obliko ali lice povečamo, da dobi obraz pravičnejšo obliko
 • USTNICE  : lahko jih le pomladimo, jim vrnemo prvotno polnost, če so nesimetrične to popravimo ali jih povečamo. 

POSEG je varen, a zahteven. Obraz lahko pred posegom namažemo z anestetično kremo in je tako skoraj neboleč. Rezultat je viden takoj in traja različno za določne predele: od 6m –do 3let. Uporaba polnil je odličen poseg, ki je  viden takoj in nam povrne samozavest.

Po posegu se lahko pojavi oteklina, bolečina, hematom, ki izginejo v nekaj dneh. Ne smemo jemati zdravil proti strjevanju krvi, uživanje alkohola in kajenje ni  dovoljeno, uživanje česna in pripravkov iz ginka ni zaželjeno.