Beljenje zob

Beljenje je primerno za vsakogar, ki si želi lepšega in svetlejšega nasmeha. Redko se lahko po posegu pojavi občutljivost na temperaturne razlike, neprijeten občutek na dlesni, kar pa vedno v nekaj dneh izzveni. Vedeti  je potrebno, da prevlek in zalivk s tem postopkom ne moremo posvetliti. Zato je smiselno, da pred izdelavo estetskih lusk ali prevlek  na posameznih zobeh, celotno zobovje pobelimo, da lahko izdelamo svetlejše protetične izdelke, ki se bodo popolnoma ujemali z vašimi na novo pobeljenimi ostalimi zobmi. Ko so prevleke izdelane, se jim barve ne da več spremeniti.

Po beljenju priporočamo naj se pacient vsaj  en teden izogiba močno obarvanim pijačam in hrani.

Vzroki zabarvanja zob so različni. Največkrat postanejo temnejši z leti zaradi hrane, pijač, kajenja, kar pušča temne madeže na površini sklenine. Lahko so temnejši že prirojeno ali zaradi različnih zdravil..

Zelo učinkovita metoda beljenja zob je z Zoom white speed lučko .

Potek:

Seveda je pred beljenjem obvezen pregled pri zobozdravniku. Pred beljenjem moramo odstraniti zobne oblege in karies.  Poseg poteka v 4-ih sejah, približno 45 minut. 

Najprej zaščitimo vaše dlesni, da belilno sredstvo ne pride v kontakt s tkivom. Nato na površino sprednjih ploskev zob nanesemo belilni gel- 6% hidrogen  peroksid, namestimo lučko na ustnik, ki obdaja pacientova usta in gel s posebno svetlobo svetlobo aktiviramo. Zoom lučka omogoča, da belilno sredstvo lažje prehaja v sklenino in pobeli zabarvana področja. Po 15 minutah lučko odstranimo, gel zamenjamo in postopek ponovimo še 3krat. Intenzivnost.  beljenja lahko prilagodimo vsakemu posebej, tako, da zagotovimo največje udobje in učinkovitost za naše paciente.

Z Zoom lučko lahko pobelimo zobe za do 3-6 barvnih odtenkov.